DOBRE PRIČE

Srijedom od 12:00 sati – urednica i voditeljica Suzana Majstorović

Današnja gošća bila je Vesna Tafra, žena čiji dan prema svemu što nam je ispričala traje više od 24 sata. Prisjetila se svog djetinjstva, nekadašnjih zabava, otkrila tko je najvažniji muškarac u njenom životu, malo nas upoznala s povijesnim detaljima vezanim uz njen Mraclin…Pričalo se i o KUD-u “Dučec” u kojem je punih 40 godina. Društvu žena….

Upoznajte jednog od najprepoznatljivijih učitelja našeg kraja. Od 1986. radi u Područnoj školi Rakitovec, a bolovanje mu je nepoznat pojam, no nije on samo učitelj, Miroslav ima još puno aktivnosti kojima se bavi, između ostalog je i sudac porotnik. Ali ni to nije sve! Za detalje poslušajte emisiju 🙂

Svoju životnu priču od trenutka kad se sve rušilo do trenutka kad su se kockice počele slagati ispričala nam je Sanja Kalambura, profesorica na VVG-u, a uz to još puno toga što ni pobrojati ne možemo, zato najbolje da poslušate što nam je ispričala.

Danas smo se družili s predsjednikom Turopoljske udruge skauta “TUR”, koji je ujedno i asistent u nastavi, kolega novinar, i…brzo nam je prošlo skoro pa sat vremena, provjerite zašto!

Svoje dobre životne priče u knjizi “Na ovo sam baš ponosna” napisale su 62 žene. Tri od njih gostovale su u našoj emisiji, te nam otkrile i puno više od napisanog. Družili smo se s urednicom izdanja Ologom Štajdohar Pađen,Anom Fostač Krilčić i Višnjom Komnenić.

Predsjednik KUD-a “Čiče” Stipo Duvnjak pokretač je raznih aktivnosti u Novom Čiču, ostvaruje sjajnu suradnju s mladima, te svojim idejama, projektima i zalaganjem, polako, ali sigurno pozicionira ovo mjesto na turističku kartu Hrvatske.

Marko Cavrić učenik je 7a razreda Osnovne škole Eugena Kumičića u Velikoj Gorici, ne vidi od rođenja, ali gotovo po ničemu se ne razlikuje od svojih vršnjaka. Ne voli matematiku, mama kaže da je tvrdoglav, ali kad zapjeva – sve ostavlja bez daha! S Markom je u emisiji bila i njegova asistentica u nastavi Iva Dražetić i sjajno smo se zabavili!

Sandra Barić, Vesna Habjak, Ivana Krišto, i Gordana Lazić su naše kako su se same prozvale „buvljakuše“, a u današnjoj emisiji otkrili smo zašto su gorička dobra priča 🙂

Gosti: Anđela Kružić, SKAC i Stjepan Banek, student FER-a
Tema: Katolička društvena mreža Mrežalica – utjecaj društvenih mreža na odrastanje, pozitivne vrijednosti koje donosi Mrežalica, poziv mladima na uključivanje i volontiranje

Helena Brašić i njena kći Lucija danas su govorile o udomiteljstvu djece. Helena je s 35 godina uz svoju biološku djecu (ima ih četvero) odlučila udomiti dvije djevojčice koje su s njima sada već 11 godina, i ne misli stati. U obitelj bi trebao stići novi član obitelji. Što znači udomiteljstvo i kako sve skupa funkcionira…poslušajte!

Ovotjedne “Dobre priče” predstavile su jednu potpuno običnu, a opet neobičnu djevojku. Marijana Gmižić Marković maturantica je Srednje strukovne škole Velika Gorica i školuje se za automehatroničara. Na natjecanjima ostvaruje sjajne rezultate, i živi posao za koji se školuje, te o njoj svi njeni bližnji imaju samo riječi hvale. Poslušajte ovu djevojku sa stavom!

Gosti: Štićenici zajednice Cenacolo – Josip i David
Tema: Život nakon ovisnosti o drogama, nova sredina, život u zajednici, novi smisao života, povratak u društvo, obiteljima i prijateljima

Sudionici prvog Startup natjecanja u Velikoj Gorici Matija Galeković iz pobjedničke ekipe “Raketa”, djevojke iz Ekonomske škole Velika Gorica Ivana Grubelić, Karla Karabatić i Martina Miličević, te telefonom Mario Dilberović iz ekipe “Darkside”, kao i pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove EU Domagoj Ilečić pričali su nam o svojim idejama, novim znanjima, ciljevima…Uvjerite se i sami u ove dobre priče i sjajne ideje!

Trenutno jedina kapetanica u Hrvatskoj otkrila nam je kako je već kao dijete znala da će jednog dana upravljati zrakoplovom, kako se rukometom bavila 17 godina, ali ljubav prema visinama je oduvijek bila jača…

Naša Velikogoričanka Mirjana Lučić ispričala nam je svoj životni put, a od njenih najbližih doznali smo da odlično kuha, da je pravi šerif, da joj harmonika danas skuplja prašinu…i još puno toga, zato-poslušajte!

U gostima nam je bila djevojčica, koja ne da je ponos Velike Gorice nego cijele Hrvatske – Barbara Novosel, 12-godišnjakinja koja je odreagirala kako mnogi odrasli ne bi i spasila svog vršnjaka! Poslušajte što nam je ispričala!

Unatoč redovitoj brizi za svoje zdravlje, odlascima na preglede i kontrole, Marijana Šipušić oboljela je od raka dojke. Srećom, na vrijeme je podvrgnuta operacijskom zahvatu, te se sada samo dva mjeseca nakon toga vratila na posao, zrači pozitivom, optimizmom i svoju priču rado dijeli sa svima kako bi upozorila da sebe trebamo staviti na prvo mjesto, i da je život samo jedan. Poslušajte što nam je ispričala, i nemojte se zaustaviti samo na tome, nego brinite za sebe i svoje zdravlje!

Gosti: Kristina Bjelopavlović Cesar, prof. klasična pijanistica, voditeljica Saltshaker grupe i Elvis Džafić, voditelj internacionalnih projekata pri CBA.
Tema: Humanitarni koncerti vokalnog sastava kojeg je prepoznao svijet – deseci koncerata za nezbrinuti djecu, svi članovi sastava nesebičnim radom doprinose zajednici i društvu…

O svojem dolasku u Hrvatsku, prvoj napravljenoj slastici, otvaranju pizzerije, angažiranosti u zajednici i raznim drugim temama u današnjoj emisiji “Dobre priče” City radija govorio je Memetali Zenuni – Memi.

Svestrana velikogoričanka Lada Rojc, profesorica je geografije u OŠ Eugena Kumičića, bila je nogometna sutkinja, a odnedavno je postala FIFA instruktor za suđenje, govori četiri strana jezika, svira klavir…i još puno toga, poslušajte!

Danas uspješan poslovni čovjek, uzoran suprug, otac i djed nekad je bio na samom dnu jer je postao ovisan o kockanju. Što ga je promijenilo, i kako danas pomaže drugima da se riješe problema s kockom ispričao je u emisiji “Dobre priče” City radija.

U emisiji “Dobre priče” City radija, ugostili smo Anteu Duvnjak koja sa svojih 11 godina iza sebe ima niz humanitarnih aktivnosti, i na njima ne namjerava stati.