DOBRE PRIČE

Srijedom od 12:00 sati – urednica i voditeljica Suzana Majstorović

U ovoj emisiji ugostili smo dvije humanitarke iz dvije udruge koje brinu o napuštenim životinjama – Koraljku Kociančić iz udruge “Merida” i Vlatku Barnjak iz udruge “Smiješak za dom”, a u emisiju se i telefonom javila veterinarka Maja Đuričić. Zašto pomažu baš životinjama, koliko imaju udomljenih životinja. što učiniti kad se pas boji petardi…samo su neka od pitanja postavljenih

Povodom Međunarodnog dana volontera, u emisiji smo ugostili tavnateljicu Gradskog društva Crvenog križa Suzanu Strunjak, najmlađu volonterku Anteu Strunjak i Ladislava Sića koji je volontirati počeo kada je otišao u mirovinu. Pojasnili su nam što znači biti volonter, tko može biti volonter, ispričali svoja iskustva…

Vjekoslav Kovačić Kova, poznati je mraclinski poduzetnik, dugogodišnji predsjednik KUD-a Dučec, nekada vrhunski sportaš koji je igrao za Dinamo, vrlo aktivan u svojoj zajednici, i izuzetno vezan za svoj Mraclin.

Marcela Mikulčić mlada je svestrana djevojka koja je cijeli život posvetila plivanju iako kao jako mala djevojčica niti uz sva moguća pomagala za plivanje nije htjela skočiti u bazen. Vrlo je vesela i uporna, osnovala je svoj plivački klub koji će biti u Velikoj Gorici, za ples ima dvije lijeve, ali sudeći po njoj, i tu će prepreku uspješno savladati. Da, Marcela je osoba s invaliditetom na čiji se račun često šali, nema predrasuda, i unatoč tome funkcionira potpuno normalno, i nikad se nije ponašala kao da joj je to prepreka.

Deaf Bend Dlan broji sedmero članova: 5 gluhih i nagluhih osoba, te dvoje čujućih, a s nama su bili Siniša Matijašić, Dražen Maleković i Nedeljko Feljan. Doznali smo kako su se upustili u ovu glazbenu avanturu, kako im je na repertoaru rock, prvi nastup imali su u Močvari i ostavili su publiku bez daha, jednako kao i žiri Supertalenta. pripremaju album prvijenac, i sve to u samo dvije godine svog djelovanja!

Svestrani Mario Dilberović u današnjoj emisiji ispričao nam je o svojim iskustvima u Turopoljskoj udruzi skauta “Tur” i zašto bi im se djeca trebala pridružiti. Čuli smo i što je radio kao predsjednik Savjeta mladih Grada Velika Gorica, bilo je riječi i o Goričkom klubu mladih u kojem je djelovao od prvog dana, a doznali smo i važne informacije o portalu logoped.hr na kojem Mario također radi.

Gošća emisije bila je dr.sc Daša Poredoš Lavor, poduzetnica, humanitarka, suradnica lokalnih radijskih postaja..

Vedran Kuštrak, ili kako smo ga mi prozvali “čovjek od kontrabasa” vođa je dionice kontrabasa u Simfonijskom orkestru HRT-a, profesor u Umjetničkoj školi Franje Lučića, bio je nominiran za Porina, vegetarijanac koji vježba jogu, navija za Hajduk, uživa u šetnjama sa svojom ljubimicom Reom…

Naša gošća bila je Zlatica Šandor, odgojiteljica u vrtiću punih 38 godina. Uz sve to pjevala je u KUD_u Gradići, sad je članica Gradskog zbora “Franjo pl. Lučić”, napisala je knjigu “Povratak zaboravljenim igrama”…

Gošća današnje emisije Suzana Klapšec Macenić ponosna je vlasnica titule Najuzornije seoske žene Zagrebačke županije za 2017. godinu. Odrasla je u Dubravi (Zagreb), a posljednjih 26 godina stanovnica je Mraclima. Bavi se proizvodnjom i prodajom cvijeća, no zahvaljujući sinu djelatnost se proširila i na povrće. Čime je ova nesuđena vatrogaskinja osvojila žiri, kako izgleda njen radni dan, što voli i čega se ne odriče sve nam je to ispričala u današnjoj emisiji.

Predsjednik KUU “Turopoljska tradicija” doseljenik je u Kosnicu, no svakodnevno radi na očuvanju njenih običaja i tradicije. U svemu tome ne zaboravlja ni svoju rodnu Slavoniju. Kako je došao u Zagreb, zašto Kosnica, i otkud tolika volja i želja da se čuje za Kosnicu doznali smo u današnjoj emisiji.

Umirovljeni učitelj, kronolog, turistički vodič, predsjednik Kluba umirovljenih školnika Grada Velika Gorica – Stjepan Šipušić Kazo u današnjoj emisiji prisjetio se svojeg djetinjstva, školskih i učiteljskih dana, rekao kako bi rado funkciju predsjednika prepustio nekome mlađem, otkrio kako bi volio nadopuniti radnu bilježnicu za treće razrede”Moj zavičaj” kojoj je jedan od autora, a doznali smo i puno toga o bogatoj povijesti Velike Gorice i Turopolja…

Gošća “Dobrih Priča” bila je Dalija Zubek, knjigovotkinja iz Velike Gorice, ali prije svega, iako to ne voli isticati humanitarka koja je organizirala niz akcija za ljude, ali i životinje u potrebi. Ističe kako bi voljela da se ljudi osvrnu oko sebe, i čine dobra djela, te tako uljepšaju živote onima kojima je potrebno.

Današnja gošća bila je Vesna Tafra, žena čiji dan prema svemu što nam je ispričala traje više od 24 sata. Prisjetila se svog djetinjstva, nekadašnjih zabava, otkrila tko je najvažniji muškarac u njenom životu, malo nas upoznala s povijesnim detaljima vezanim uz njen Mraclin…Pričalo se i o KUD-u “Dučec” u kojem je punih 40 godina. Društvu žena….

Upoznajte jednog od najprepoznatljivijih učitelja našeg kraja. Od 1986. radi u Područnoj školi Rakitovec, a bolovanje mu je nepoznat pojam, no nije on samo učitelj, Miroslav ima još puno aktivnosti kojima se bavi, između ostalog je i sudac porotnik. Ali ni to nije sve! Za detalje poslušajte emisiju 🙂

Svoju životnu priču od trenutka kad se sve rušilo do trenutka kad su se kockice počele slagati ispričala nam je Sanja Kalambura, profesorica na VVG-u, a uz to još puno toga što ni pobrojati ne možemo, zato najbolje da poslušate što nam je ispričala.

Danas smo se družili s predsjednikom Turopoljske udruge skauta “TUR”, koji je ujedno i asistent u nastavi, kolega novinar, i…brzo nam je prošlo skoro pa sat vremena, provjerite zašto!

Svoje dobre životne priče u knjizi “Na ovo sam baš ponosna” napisale su 62 žene. Tri od njih gostovale su u našoj emisiji, te nam otkrile i puno više od napisanog. Družili smo se s urednicom izdanja Ologom Štajdohar Pađen,Anom Fostač Krilčić i Višnjom Komnenić.

Predsjednik KUD-a “Čiče” Stipo Duvnjak pokretač je raznih aktivnosti u Novom Čiču, ostvaruje sjajnu suradnju s mladima, te svojim idejama, projektima i zalaganjem, polako, ali sigurno pozicionira ovo mjesto na turističku kartu Hrvatske.

Marko Cavrić učenik je 7a razreda Osnovne škole Eugena Kumičića u Velikoj Gorici, ne vidi od rođenja, ali gotovo po ničemu se ne razlikuje od svojih vršnjaka. Ne voli matematiku, mama kaže da je tvrdoglav, ali kad zapjeva – sve ostavlja bez daha! S Markom je u emisiji bila i njegova asistentica u nastavi Iva Dražetić i sjajno smo se zabavili!

Sandra Barić, Vesna Habjak, Ivana Krišto, i Gordana Lazić su naše kako su se same prozvale „buvljakuše“, a u današnjoj emisiji otkrili smo zašto su gorička dobra priča 🙂

Gosti: Anđela Kružić, SKAC i Stjepan Banek, student FER-a
Tema: Katolička društvena mreža Mrežalica – utjecaj društvenih mreža na odrastanje, pozitivne vrijednosti koje donosi Mrežalica, poziv mladima na uključivanje i volontiranje

Helena Brašić i njena kći Lucija danas su govorile o udomiteljstvu djece. Helena je s 35 godina uz svoju biološku djecu (ima ih četvero) odlučila udomiti dvije djevojčice koje su s njima sada već 11 godina, i ne misli stati. U obitelj bi trebao stići novi član obitelji. Što znači udomiteljstvo i kako sve skupa funkcionira…poslušajte!

Ovotjedne “Dobre priče” predstavile su jednu potpuno običnu, a opet neobičnu djevojku. Marijana Gmižić Marković maturantica je Srednje strukovne škole Velika Gorica i školuje se za automehatroničara. Na natjecanjima ostvaruje sjajne rezultate, i živi posao za koji se školuje, te o njoj svi njeni bližnji imaju samo riječi hvale. Poslušajte ovu djevojku sa stavom!

Gosti: Štićenici zajednice Cenacolo – Josip i David
Tema: Život nakon ovisnosti o drogama, nova sredina, život u zajednici, novi smisao života, povratak u društvo, obiteljima i prijateljima

Sudionici prvog Startup natjecanja u Velikoj Gorici Matija Galeković iz pobjedničke ekipe “Raketa”, djevojke iz Ekonomske škole Velika Gorica Ivana Grubelić, Karla Karabatić i Martina Miličević, te telefonom Mario Dilberović iz ekipe “Darkside”, kao i pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove EU Domagoj Ilečić pričali su nam o svojim idejama, novim znanjima, ciljevima…Uvjerite se i sami u ove dobre priče i sjajne ideje!

Trenutno jedina kapetanica u Hrvatskoj otkrila nam je kako je već kao dijete znala da će jednog dana upravljati zrakoplovom, kako se rukometom bavila 17 godina, ali ljubav prema visinama je oduvijek bila jača…

Naša Velikogoričanka Mirjana Lučić ispričala nam je svoj životni put, a od njenih najbližih doznali smo da odlično kuha, da je pravi šerif, da joj harmonika danas skuplja prašinu…i još puno toga, zato-poslušajte!

U gostima nam je bila djevojčica, koja ne da je ponos Velike Gorice nego cijele Hrvatske – Barbara Novosel, 12-godišnjakinja koja je odreagirala kako mnogi odrasli ne bi i spasila svog vršnjaka! Poslušajte što nam je ispričala!

Unatoč redovitoj brizi za svoje zdravlje, odlascima na preglede i kontrole, Marijana Šipušić oboljela je od raka dojke. Srećom, na vrijeme je podvrgnuta operacijskom zahvatu, te se sada samo dva mjeseca nakon toga vratila na posao, zrači pozitivom, optimizmom i svoju priču rado dijeli sa svima kako bi upozorila da sebe trebamo staviti na prvo mjesto, i da je život samo jedan. Poslušajte što nam je ispričala, i nemojte se zaustaviti samo na tome, nego brinite za sebe i svoje zdravlje!

Gosti: Kristina Bjelopavlović Cesar, prof. klasična pijanistica, voditeljica Saltshaker grupe i Elvis Džafić, voditelj internacionalnih projekata pri CBA.
Tema: Humanitarni koncerti vokalnog sastava kojeg je prepoznao svijet – deseci koncerata za nezbrinuti djecu, svi članovi sastava nesebičnim radom doprinose zajednici i društvu…

O svojem dolasku u Hrvatsku, prvoj napravljenoj slastici, otvaranju pizzerije, angažiranosti u zajednici i raznim drugim temama u današnjoj emisiji “Dobre priče” City radija govorio je Memetali Zenuni – Memi.

Svestrana velikogoričanka Lada Rojc, profesorica je geografije u OŠ Eugena Kumičića, bila je nogometna sutkinja, a odnedavno je postala FIFA instruktor za suđenje, govori četiri strana jezika, svira klavir…i još puno toga, poslušajte!

Danas uspješan poslovni čovjek, uzoran suprug, otac i djed nekad je bio na samom dnu jer je postao ovisan o kockanju. Što ga je promijenilo, i kako danas pomaže drugima da se riješe problema s kockom ispričao je u emisiji “Dobre priče” City radija.

U emisiji “Dobre priče” City radija, ugostili smo Anteu Duvnjak koja sa svojih 11 godina iza sebe ima niz humanitarnih aktivnosti, i na njima ne namjerava stati.