DAJMO DA GOVORE

U posljednjoj emisiji u 2017.godini, voditeljica Adrijana Škandro, napravila je kratki rezime emisija, telefonom je ugostila vlasnicu licence za Miss Zagreba Ivu Loparić, suvoditeljicu Petru Kusulju, zatim producenta festivala koji će se po prvi puta održati u Vukovaru 2018. godine Silvija Šimca te pjevačicu Maju Bajamić. Naravno, bilo je tu govora o novogodišnjim željama i odlukama

Adrijana Škandro ugostila je Kristinu Pavlović (etnolog i kulturni antropolog) te su razgovarale o starim božićnim običajima.

Petra, Lea i Adrijana ugostile su svestranu Ivanu Plechinger, te s njom razgovarale o mnogim temama poput njenog djetinjstva, školovanja i bavljenja spisateljstvom.

Petra Kusulja i Adrijana Škandro ugostile su Brankicu Vobner, vlasnicu igraonice, te od nje između ostalog doznale koliko su sigurne dječje igraonice i rođendaonice.

Gošća emisije Sanda Puljiz Vidović, ravnateljica Centra za djecu, mlade i obitelj voditeljici Petri Kusulji odgovarala je na pitanja o nasilju među djecom i mladima.

Urednica i voditeljica Adriana Škandro razgovarala je s majkama na temu modernog roditeljstva. U moderno doba biti roditelj nije nimalo lako, sa svih strana stižu informacije kako odgajati djecu, kako reagirati na dječje ispade, vjerujemo li u činjenicu da batina nije izašla iz raja. Čemu su nas naučili naši roditelji, a što mi stvaramo kao svoj odgojni temelj. Koliko aktivnosti imaju djeca, i da li ih trebaju imati toliko…O svemu tome bilo je riječi u ovoj emisiji.

Mali radijski voditelj Mihael Udovičić ugostio je najpopularnijeg hrvatskog iluzionistu Luku Vidovića, te od njega doznao kako se točno zove ono što radi, je li istina da ne smije odavati trikove, od čega je napravljen njegov čarobni štapić, ima li uzor, vjeruje li u crnu magiju…

Petra Kusulja i Adrijana Škandro u ovoj emisiji ugostili su poznatog radijskog i TV voditelja Dalibora Petka 🙂

Gošće emisije bile su Lena i Nora Džubur koje su slušateljima otkrile tajne baroknog grada Varaždina.

Mihael Udovičić ugostio je Kristinu Pavlović (etnolog i kulturni antropolog) te od nje doznao sve ono što biste i vi voljeli znati vezano uz mitove o vješticama, vilama i prikazama.

Petra Kusulja i Adrijana Škandro ugostile su frizerku Barbaru Bukovac s kojom su razgovarale o njezi kose tijekom ljeta.

O napuštanju kućnih ljubimaca tijekom godišnjih odmora s Martinom Vujnović iz Udruge “Sigurna kućica” razgovarale su voditeljice Petra Kusulja i Adrijana Škandro.

Polaznica Škole lijepog čitanja Petra Kusulja bila je voditeljica ovotjedne emisije, a ugostila je radijsku voditeljicu Ivanu Mišerić.

O prehrani djece voditeljica Adrijana Škandro razgovarala je s Mihaelom Udovičić iz DM-a.

Voditelj emisije Mihael Udovičić ugostio je Marina Simonšeka, kineziologa i plivačkog trenera.

Polaznica Škole lijepog čitanja Hana Fain u emisiji je ugostila Ivu Loprić Kontek iz direkcije Izbora za Miss Hrvatske i Antonelu Ivanović, Miss Zagreba.

Marin Momčilović, polaznik Škole lijepog čitanja u emisiji “Dajmo da govore” ugostio je Domagoja Sučića, predsjednika Športsko-rekreativnog saveza Grada Velike Gorice.

Polaznice Škole lijepog čitanja Lea Detić i Petra Kušulja ugostile su Jelenu Pavičić Vukičević potpredsjednicu Gradske skupštine Grada Zagreba. Poslušajte o čemu su razgovarale.

Polaznici Škole lijepog čitanja Vita Crkvenac i Grga Lučić danas su u studiju City radija ugostili trenersku nogometnu legendu Miroslava Ćiru Blaževića. Razgovarali su ne samo o nogometu, nego i prijateljstvu, i raznim temama, a doznali smo i koji su ćevapi bolji – oni sarajevski ili travnički!

Voditelj emisije Mihael Udovičić, polaznik Škole lijepog čitanja ugostio je juniorsku prvakinju u umjetičkom klizanju Hanu Kosić, a ovo je prilika da čujete o čemu su sve razgovarali.

Iz 2e razreda OŠ Eugena Kumičića, a ujedno i Škole lijepog čitanja dolazi voditeljica današnje emisije Lea Detić koja je ugostila pjevačicu Teške industrije Maju Bajamić. Kao prave cure pričale su o frizurama, cipelama, omiljenim bojama, sportu, o glazbi…Ma o svačemu, a sve pod budnim okom producentice Adrijane Škandro.

Voditelj Luka Radanović, zajedno s urednicom emisije Adrijanom Škandro doznao je puno informacija o udomljavanju napuštenih životinja od Koraljke Kociančić iz Udruge “Merida”.

DOBRE PRIČE

Srijedom od 12:00 sati – urednica i voditeljica Suzana Majstorović

U ovoj emisiji ugostili smo dvije humanitarke iz dvije udruge koje brinu o napuštenim životinjama – Koraljku Kociančić iz udruge “Merida” i Vlatku Barnjak iz udruge “Smiješak za dom”, a u emisiju se i telefonom javila veterinarka Maja Đuričić. Zašto pomažu baš životinjama, koliko imaju udomljenih životinja. što učiniti kad se pas boji petardi…samo su neka od pitanja postavljenih.

Povodom Međunarodnog dana volontera, u emisiji smo ugostili tavnateljicu Gradskog društva Crvenog križa Suzanu Strunjak, najmlađu volonterku Anteu Strunjak i Ladislava Sića koji je volontirati počeo kada je otišao u mirovinu. Pojasnili su nam što znači biti volonter, tko može biti volonter, ispričali svoja iskustva…

Vjekoslav Kovačić Kova, poznati je mraclinski poduzetnik, dugogodišnji predsjednik KUD-a Dučec, nekada vrhunski sportaš koji je igrao za Dinamo, vrlo aktivan u svojoj zajednici, i izuzetno vezan za svoj Mraclin.

Marcela Mikulčić mlada je svestrana djevojka koja je cijeli život posvetila plivanju iako kao jako mala djevojčica niti uz sva moguća pomagala za plivanje nije htjela skočiti u bazen. Vrlo je vesela i uporna, osnovala je svoj plivački klub koji će biti u Velikoj Gorici, za ples ima dvije lijeve, ali sudeći po njoj, i tu će prepreku uspješno savladati. Da, Marcela je osoba s invaliditetom na čiji se račun često šali, nema predrasuda, i unatoč tome funkcionira potpuno normalno, i nikad se nije ponašala kao da joj je to prepreka.

Deaf Bend Dlan broji sedmero članova: 5 gluhih i nagluhih osoba, te dvoje čujućih, a s nama su bili Siniša Matijašić, Dražen Maleković i Nedeljko Feljan. Doznali smo kako su se upustili u ovu glazbenu avanturu, kako im je na repertoaru rock, prvi nastup imali su u Močvari i ostavili su publiku bez daha, jednako kao i žiri Supertalenta. pripremaju album prvijenac, i sve to u samo dvije godine svog djelovanja!

Svestrani Mario Dilberović u današnjoj emisiji ispričao nam je o svojim iskustvima u Turopoljskoj udruzi skauta “Tur” i zašto bi im se djeca trebala pridružiti. Čuli smo i što je radio kao predsjednik Savjeta mladih Grada Velika Gorica, bilo je riječi i o Goričkom klubu mladih u kojem je djelovao od prvog dana, a doznali smo i važne informacije o portalu logoped.hr na kojem Mario također radi.

Gošća emisije bila je dr.sc Daša Poredoš Lavor, poduzetnica, humanitarka, suradnica lokalnih radijskih postaja..

Vedran Kuštrak, ili kako smo ga mi prozvali “čovjek od kontrabasa” vođa je dionice kontrabasa u Simfonijskom orkestru HRT-a, profesor u Umjetničkoj školi Franje Lučića, bio je nominiran za Porina, vegetarijanac koji vježba jogu, navija za Hajduk, uživa u šetnjama sa svojom ljubimicom Reom…

Naša gošća bila je Zlatica Šandor, odgojiteljica u vrtiću punih 38 godina. Uz sve to pjevala je u KUD_u Gradići, sad je članica Gradskog zbora “Franjo pl. Lučić”, napisala je knjigu “Povratak zaboravljenim igrama”…

Gošća današnje emisije Suzana Klapšec Macenić ponosna je vlasnica titule Najuzornije seoske žene Zagrebačke županije za 2017. godinu. Odrasla je u Dubravi (Zagreb), a posljednjih 26 godina stanovnica je Mraclima. Bavi se proizvodnjom i prodajom cvijeća, no zahvaljujući sinu djelatnost se proširila i na povrće. Čime je ova nesuđena vatrogaskinja osvojila žiri, kako izgleda njen radni dan, što voli i čega se ne odriče sve nam je to ispričala u današnjoj emisiji.

Predsjednik KUU “Turopoljska tradicija” doseljenik je u Kosnicu, no svakodnevno radi na očuvanju njenih običaja i tradicije. U svemu tome ne zaboravlja ni svoju rodnu Slavoniju. Kako je došao u Zagreb, zašto Kosnica, i otkud tolika volja i želja da se čuje za Kosnicu doznali smo u današnjoj emisiji.

Umirovljeni učitelj, kronolog, turistički vodič, predsjednik Kluba umirovljenih školnika Grada Velika Gorica – Stjepan Šipušić Kazo u današnjoj emisiji prisjetio se svojeg djetinjstva, školskih i učiteljskih dana, rekao kako bi rado funkciju predsjednika prepustio nekome mlađem, otkrio kako bi volio nadopuniti radnu bilježnicu za treće razrede”Moj zavičaj” kojoj je jedan od autora, a doznali smo i puno toga o bogatoj povijesti Velike Gorice i Turopolja…

Gošća “Dobrih Priča” bila je Dalija Zubek, knjigovotkinja iz Velike Gorice, ali prije svega, iako to ne voli isticati humanitarka koja je organizirala niz akcija za ljude, ali i životinje u potrebi. Ističe kako bi voljela da se ljudi osvrnu oko sebe, i čine dobra djela, te tako uljepšaju živote onima kojima je potrebno.

Današnja gošća bila je Vesna Tafra, žena čiji dan prema svemu što nam je ispričala traje više od 24 sata. Prisjetila se svog djetinjstva, nekadašnjih zabava, otkrila tko je najvažniji muškarac u njenom životu, malo nas upoznala s povijesnim detaljima vezanim uz njen Mraclin…Pričalo se i o KUD-u “Dučec” u kojem je punih 40 godina. Društvu žena….

Svoju životnu priču od trenutka kad se sve rušilo do trenutka kad su se kockice počele slagati ispričala nam je Sanja Kalambura, profesorica na VVG-u, a uz to još puno toga što ni pobrojati ne možemo, zato najbolje da poslušate što nam je ispričala.

Danas smo se družili s predsjednikom Turopoljske udruge skauta “TUR”, koji je ujedno i asistent u nastavi, kolega novinar, i…brzo nam je prošlo skoro pa sat vremena, provjerite zašto!

Svoje dobre životne priče u knjizi “Na ovo sam baš ponosna” napisale su 62 žene. Tri od njih gostovale su u našoj emisiji, te nam otkrile i puno više od napisanog. Družili smo se s urednicom izdanja Ologom Štajdohar Pađen,Anom Fostač Krilčić i Višnjom Komnenić.

Predsjednik KUD-a “Čiče” Stipo Duvnjak pokretač je raznih aktivnosti u Novom Čiču, ostvaruje sjajnu suradnju s mladima, te svojim idejama, projektima i zalaganjem, polako, ali sigurno pozicionira ovo mjesto na turističku kartu Hrvatske.

Marko Cavrić učenik je 7a razreda Osnovne škole Eugena Kumičića u Velikoj Gorici, ne vidi od rođenja, ali gotovo po ničemu se ne razlikuje od svojih vršnjaka. Ne voli matematiku, mama kaže da je tvrdoglav, ali kad zapjeva – sve ostavlja bez daha! S Markom je u emisiji bila i njegova asistentica u nastavi Iva Dražetić i sjajno smo se zabavili!

Sandra Barić, Vesna Habjak, Ivana Krišto, i Gordana Lazić su naše kako su se same prozvale „buvljakuše“, a u današnjoj emisiji otkrili smo zašto su gorička dobra priča 🙂

Gosti: Anđela Kružić, SKAC i Stjepan Banek, student FER-a
Tema: Katolička društvena mreža Mrežalica – utjecaj društvenih mreža na odrastanje, pozitivne vrijednosti koje donosi Mrežalica, poziv mladima na uključivanje i volontiranje

Helena Brašić i njena kći Lucija danas su govorile o udomiteljstvu djece. Helena je s 35 godina uz svoju biološku djecu (ima ih četvero) odlučila udomiti dvije djevojčice koje su s njima sada već 11 godina, i ne misli stati. U obitelj bi trebao stići novi član obitelji. Što znači udomiteljstvo i kako sve skupa funkcionira…poslušajte!

Gosti: Štićenici zajednice Cenacolo – Josip i David
Tema: Život nakon ovisnosti o drogama, nova sredina, život u zajednici, novi smisao života, povratak u društvo, obiteljima i prijateljima

Sudionici prvog Startup natjecanja u Velikoj Gorici Matija Galeković iz pobjedničke ekipe “Raketa”, djevojke iz Ekonomske škole Velika Gorica Ivana Grubelić, Karla Karabatić i Martina Miličević, te telefonom Mario Dilberović iz ekipe “Darkside”, kao i pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove EU Domagoj Ilečić pričali su nam o svojim idejama, novim znanjima, ciljevima…Uvjerite se i sami u ove dobre priče i sjajne ideje!

Trenutno jedina kapetanica u Hrvatskoj otkrila nam je kako je već kao dijete znala da će jednog dana upravljati zrakoplovom, kako se rukometom bavila 17 godina, ali ljubav prema visinama je oduvijek bila jača…

Gošća: Sanja Bijonda urednica „Portala dobrote“
Tema: predstavljanje portala i humanitrnog djelovanja putem aplikacije „Nahranimo Hrvatsku“. „Kruh za poslije“, „Kaputi za drugoga“ samo su neke od akcija Portala dobrote; najnoviju – pokretanje aplikacije, predstavili smo u emisiji Dobre priče.

Naša Velikogoričanka Mirjana Lučić ispričala nam je svoj životni put, a od njenih najbližih doznali smo da odlično kuha, da je pravi šerif, da joj harmonika danas skuplja prašinu…i još puno toga, zato-poslušajte!

U gostima nam je bila djevojčica, koja ne da je ponos Velike Gorice nego cijele Hrvatske – Barbara Novosel, 12-godišnjakinja koja je odreagirala kako mnogi odrasli ne bi i spasila svog vršnjaka! Poslušajte što nam je ispričala!

Unatoč redovitoj brizi za svoje zdravlje, odlascima na preglede i kontrole, Marijana Šipušić oboljela je od raka dojke. Srećom, na vrijeme je podvrgnuta operacijskom zahvatu, te se sada samo dva mjeseca nakon toga vratila na posao, zrači pozitivom, optimizmom i svoju priču rado dijeli sa svima kako bi upozorila da sebe trebamo staviti na prvo mjesto, i da je život samo jedan. Poslušajte što nam je ispričala, i nemojte se zaustaviti samo na tome, nego brinite za sebe i svoje zdravlje!

Gosti: Kristina Bjelopavlović Cesar, prof. klasična pijanistica, voditeljica Saltshaker grupe i Elvis Džafić, voditelj internacionalnih projekata pri CBA.
Tema: Humanitarni koncerti vokalnog sastava kojeg je prepoznao svijet – deseci koncerata za nezbrinuti djecu, svi članovi sastava nesebičnim radom doprinose zajednici i društvu…

O svojem dolasku u Hrvatsku, prvoj napravljenoj slastici, otvaranju pizzerije, angažiranosti u zajednici i raznim drugim temama u današnjoj emisiji “Dobre priče” City radija govorio je Memetali Zenuni – Memi.

Svestrana velikogoričanka Lada Rojc, profesorica je geografije u OŠ Eugena Kumičića, bila je nogometna sutkinja, a odnedavno je postala FIFA instruktor za suđenje, govori četiri strana jezika, svira klavir…i još puno toga, poslušajte!

Danas uspješan poslovni čovjek, uzoran suprug, otac i djed nekad je bio na samom dnu jer je postao ovisan o kockanju. Što ga je promijenilo, i kako danas pomaže drugima da se riješe problema s kockom ispričao je u emisiji “Dobre priče” City radija.

PRVA LIGA

Utorkom od 10:35 sati – urednik i voditelj Vlado Boban

Ovotjedna emisija donosi presjek sportskih događanja u Velikoj Gorici i Turopolju, a uživo su se javili Igor Novosel, predsjednik Bridž kluba iz VG, te Filip Gabelica,predsjednik NK Udarnika.

Mia Pećina, producentica sportskih dokumentarnih filmova, dobitnica je četiri Emmya, govorila je između ostalog o dokumentarnom filmu o “barakudama” koji je sniman dvije godine.

Gost emisije Goran Vlaović govorio je o aktualnoj situaciji oko HNS-a, ispričao je kako je formiram tim oko Daria Šimića, što ih najviše smeta, kako regulirati sustavno zanemarivanje u HNL-u…

Gost emisije bio je dr. Ahmed Masri iz Poliklinike Avanti. Najavio je besplatne preglede za djecu od 7-15 godina starosti, otkrio kako se u tu rehabilitira velik broj goričkih sportaša, zašto je pokrenuo baš Polikliniku, usporedio liječenje sportskih ozljeda prije 30 godina i dana…

Gost emisije Željko Vađić, dolazi iz svijeta streljaštva, član delegacije s OI u Barceloni 1992. godine otkrio je kakve su emocije tada prevladavale, zašto baš ovaj sport, je li on najbolji turopoljski strijelac, u čemu uživa danas…

Diana Reščić Breko i Katarina Brnada Ćosić predstavile su rad HOK Gorica, a otkrile su i kakvo je stanje u hrvatskoj odbojci, ima li novca, imamo li odbojkaških zvijezda…

Pero Kuterovac, kondicijski je trener, jedini s tri olimpijske medalje, otkrio je zašto se odlučio baviti upravo ovim poslom, a doznali smo i tko je zahtjevniji za rad rukometaši ili vaterpolisti…

Gost emisije Ivan Prelec govorio je o svojoj trenerskoj karijeri, zašto je prihvatio poziv HNK Gorice, otkrio postoji li mlađi trener od njega, ima li problema s autoritetom, koja je razlika voditi kadete i seniore…

Gost emisije bio je poznati sportski novinar Igor Đuran koji je otkrio koliko dugo prati lokalni sport, kako je završio u novinarstvu, postoji li selo iz kojeg nije izvještavao. Igor je ujedno jedan od autora monografije o dva desetljeća goričkog sporta.

Ivana i Josipa Jrković, te Izabela Krakić cure su koje se bave veslanjem. Europske su i svjetske prvakinje. Pojasnile su zašto se bave baš veslanjem, imaju li konkurenciju u Hrvatskoj, što znači uloviti raka. kako su se spojile, te možemo li ih očekivati u Tokiju…

Gosti emisije bili su nogometni suci Dalibor Meić i Jurica Mihalj, a moglo se čuti puno toga o sudačkom svijetu, tko je najbolji turopoljski sudac, što bi savjetovali mladima, te pregršt anegdota koje su skupili kroz svoju sudačku karijeru.

Olimpijski pobjednik Josip Glasnović pojasnio je zašto je odabrao baš trap, zašto smo u streličarstvu velesila, zašto je Dubrava tako uspješna, koliko košta sport kojim se bavi….

Saša Jakovac i Borna Hlevnjak upoznali su nas sa sportom kojim se bave, a to je ni manje, ni više – obaranje ruku! Otkud je krenuo ovaj sport, o natjecanjima, uvrštavanju na paraolimpijski program, kada će na OI biti uvršten i još puno toga donijelo je izdanje ovotjedne Prve lige!

Vilim Prodan i Danijel Šaškin govorili su o rally-u, te o o tome kako WRC stiže u Hrvatsku od 2019., zašto su Francuzi tako dobri, zašto je Formula 1 kraljica auto-moto sportova, a ne rally i još puno toga…

Gost emisije bio je Mario Turan, rukometni trener, pričalo se o ŽRK Udarnik, može li se živjeti od rukometa, utakmicama koje slijede, kako se snalazi s birokracijom….

U goste su danas stigli košarkaši Vid Horvat i Danijel Lutz koji su progovorili o Eurobasketu, protivnicima ali i pripremama, a bilo je riječi i zainteresiranosti djece za košarku.

Gosti emisije bili su trener HNK Gorice Dean Klafurić i igrač Dinko Matošević. Razgovaralo se o početku prvenstva, očekivanjima, igračima danas i nekad…

Gost emisije bio je Janko Janković koji nas je upoznao sa sportom koji nije ni tenis, ni squash, nego – padel! A upravo je janković s Robertom Prosinečkim jedan od glavnih “krivaca” što se Hrvatska među prvima priključila ovom sportskom trendu.

Gosti emisije bili su Marko Biljan i Josip Piličić.

Gost emisije bio je Zelg Galešić.

Gost: Andrea Ivančević
Tema: najbrža Hrvatica svih vremena, puno problema s ozljedama, nekoliko operacija, uvjeti za trening na Ravnicama itd., ostale sportske vijesti

Mario Šćetko i Jurica Majić u današnjoj emisiji govorili su o automobilizmu, Milan Nesvanulica najavio je malonogometni turnir Kosnica open 2017., a podsjetili smo i na sportske događaje održane prošlog vikenda.

Alpas cup Udarnik 2017. , i to osmi po redu bio je tema današnje emisije čiji su gosti bili Kristijan Japec i Vlado Stepanić. Osim turnira, bilo je tu razgovora i općenito o stanju nogometa u Turopolju, pa poslušajte što je sve izrečeno.

Gost emisije bio je Franjo Gavranović, glavni trener Maraton kluba Velika Gorica koji nam je otkrio puno toga o trčanju što sigurno niste znali.

Gosti: Antun Zidić, predsjednik i Marko Buljac, kapetan kluba “Mladost” Zagreb
Tema: Ragbi – Europsko prvenstvo u Češkoj i Rumunjskoj, klubovi u ligi, treninzi, ostale sportske vijesti

Gosti: Igor Matić, trener i Nikolina Mikulin, članica Taekwondo kluba Velika Gorica
Tema: Turnir u Ateni, buduća natjecanja, medalje, rad s djecom, treninzi…

Gosti: Davor Štuban i Goran Kovačić
Tema: Predstavljanje knjige “Velikogorički sport 1996.-2017.”, povijest velikogoričkog sporta, najbolji sportaši, odnos s gradom, sport osoba s invaliditetom itd.

Gost: Davor Mladina, novi trener HNK Gorice
Tema: komentari utakmica protiv Dinama II i Lučkog, najava utakmice protiv Sesveta, najbolji igrač u klubu, ambicije prema I HNL…

Gosti: Toni i Bepo Filipi – boksački reprezentativci, Tomo Kadić – boksački trener
Tema: Kad su počeli trenirati boks, kad je počela njihova suradnja s trenerom Kadićem, razgovor o regionalnoj ligi itd,

Urednik i voditelj emisije “Prva liga” danas je ugostio dečke iz momčadi HRK Gorica, koja je ovog vikenda izborila ulazak u Ligu za prvaka, telefonom se javio Igor Hajduk koji je u mrežu Meštrice loptu poslao osam puta….uostalom, poslušajte!

Gost emisije: Zlatko Petrac.
U danasnjoj emisiji doznali smo puno toga o suđenju, prvoj ligi, gdje su granice za one koji žele u Brešku ligu…i nasmijali se do suza. Poslušajte i sami!

Gost: skijaš Natko Zrnčić Dim
Tema: razgovor o ozljedi i operaciji koljena, bronca na SP 2009. kombinacija, najveći uspjesi u kombinaciji, ostale sportske vijesti

Gost: Stanislav Labus – VG Boys
Tema: Razgovor o momčadi VG Boysa – sudjelovanje u malonogometnim turnirima i natjecanjima, veteransko prvenstvo, članovi momčadi, najava njihovih idućih utakmica…

Gosti: Marko Muhar i Antonio Krsnik – igrači HNK Gorice
Tema: razgovor o pripremama u Međugorju, poraz od Aluminija, – Kako je igrat na umjetnoj travi, uskoro početak prvenstva – Gorica otvara sa Šibenikom, da ne igraju u Gorici u kojem turopoljskom klubu bi željeli igrati

Gosti: Danijela Ivandić, Ivan Martinić i Dubravko Martinić – klub Meteor
Tema: Brzo klizanje – veliki olimpijski sport, postignuća mladih klizača, treninzi, natjecanja, financiranje u tom sportu, oprema itd.

Gost: Darko Matić, glasnogovornik Hrvatskog paraolimpijskog odbora
Tema: Paraolimpijski sport -230 medalja prošle godine, od toga 101 zlatna čak 5 paraolimpijskih, Velimir Šandor najbolji sportaš Velike Gorice i izvan kategorije sportaša invalida, afere u paraolimpijskom sportu da se neki natječu u kategoriji u kojoj ne pripadaju itd.

Gost: Luka Bišćan, trener ŽOK Azena
Tema: Počeo je drugi dio prvenstva, poraz od Zadra 3:2, nedjelja u 16 sati nova tekma protiv Kostrene, koliko djevojaka trenira danas u tom klubu? gdje treniraju i kome se mogu javit za upise, vijesti iz ostalih sportva

Gost: Dino Sokolović, hrvatski skijaš s invaliditetom ispričao je svoja iskustva s OI, najavio svoje daljnje planove, ukazao na probleme sportaša s invaliditetom…

ZVONJALICA

Svake druge subote u 10,00 sati – voditelji Marta Crnogaća i Kaja Cerjak – učenice OŠ Eugena Kvaternika

Voditelj: Kaja, učenica OŠ Eugena Kvaternika
Gost: Poznati dječji mađioničar Jozo Bozo

Voditelji: Kaja i Roko, učenici OŠ Eugena Kvaternika
Gost: ravnateljica škole Monika Brleković
Tema: 400 godina školstva u turopoljskom kraju i 400 godina Osnovne škole Eugena Kvaternika

Voditelji: Magdalena Štimac i Svea Petrić, učenice OŠ Novo Čiče
Gost: Suzana Strunjak, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Velika Gorica
Tema: Humanost, volontiranje, akcije

Voditelji: Lucija i Ljubica, učenice OŠ “Slavka Kolara” Kravarsko
Gost: defektologinja Marija Kirinić

Voditelji: Ivana i Sebastijan, učenici OŠ Jurja Habdelića
Gost: Matej Peranić, voditelj Goričkog kluba mladih
Tema: Aktivnosti i radionice Goričkog kluba mladih

Voditelj: Sara, učenica OŠ Pokupsko
Gost: Siniša Belošević, dirigent i voditelj ansambla “Zlatne godine”
Tema: Zborsko pjevanje, natjecanja

Voditelji: Klara Pavlečić i Borna Bačurin, učenici OŠ Eugena Kumičića
Gost: učenica Laura Sarić

Voditelji: Magdalena Štimac i Matea Vukšić, ušenice OŠ Novo Čiče
Gost: Sanja Povoljnjak, ravanteljica OŠ Novo Čiče
Tema: Školski projekti, ekologija, planovi

Voditelji: Marta i Kaja, učenice OŠ Eugena Kvaternika
Gost: Arijana Mataga Tintor
Tema: Rezime Dječjeg tjedna

Voditelji: Učenice OŠ Nikole Hribara
Tema: Svjetski dan hrane i Svjetski dan jabuka

Tema: Najava Dječjeg tjedna u Velikoj Gorici
Voditelji: Marta i Kaja, učenice OŠ Eugena Kvaternika
Gost: zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar

Voditelji: Marta i Kaja, učenice OŠ Eugena Kvaternika
Tema: Dan prava čovjeka

Voditelji: Petra Novak i Elizabeta Kardum, učenice OŠ Eugena Kumičića
Tema: Predstavljanje projekta “Mi jedemo odgovorno”

Voditelji: Marta Crnogaća i Vito Čaić, učenici OŠ Eugena Kvaternika
Tema: Postignuća žena, poznate žene iz povijesti, borbe za prava žena…

Voditelji: Magdalena Štimac i Svea Petrić, učenice OŠ Novo Čiče
Gost: Slaven Zgurić, trener u Judo klubu Kokica
Tema: Razgovor o judu, natjecanja, treninzi itd.

Voditelj: Sara Lukinić, učenica Osnovne škole Pokupsko
Gosti: prof. Sandra Frančišković iz OŠ Ivana Benkovića Dugo Selo, prof. Mladen Ergić iz OŠ Eugena Kumičića Velika Gorica i prof. Marijo Ožaković iz OŠ Pokupsko
Tema: 2. Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva

Voditelji: Marta Crnogaća i Kaja Cerjak, učenice OŠ Eugena Kvaternika
Gost: Vid Vučak, prof. likovne kulture i kipar
Tema: kako to da je odlučio postati kipar, koje je sve kipove izradio, kakav je bio kao učenik itd.

Voditelji: Petra Novak i Leon Dikšić, učenici Osnovne škole Eugena Kumičića
Gost: Ana Odak, profesorica fizike i trenerica pasa
Tema: Život s psima, što je kinologija, kliker metoda, projekt “Ples sa četiri šape”, radionice…

Voditeljice: Magdalena Štimac i Svea Petrić, učenice Osnovne škole Novo Čiče
Gost: Stipo Duvnjak, predsjednik KUD-a “Čiče” iz Novog Čiča
Tema: Razgovor o aktivnostima KUD-a, projekt “Od lana haljina tkana” i “Ivanje”, nastupi, planovi za tekuću godinu itd

Voditelji: Marta Crnogaća i Kaja Cerjak – učenice OŠ Eugena Kvaternika
Gošća: Milada Mesarić, direktorica Turističke zajednice Grada Velike Gorice
Tema: Najava 108. Turopoljskog fašnika

RITAM KULTURE

Najava kino projekcija, predavanja, radionica i ostalih događanja u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica

Gost: Anita Pišković, marketing POUVG
Tema: Dodjela nagrade Albatros, Božićni sajam i koncert Nene Belana za Dan Grada

Gosti: Barbara Grđan-Odrčić, ravnateljica POUVG
Miroslav Giljanović Fix, velikogorički glazbenik
Tema: Prosinac u Gorici, najava koncerta “Country Road”

Gosti: Snježana Špehar, voditeljica glazbene djelatnosti
Klaudio Štefančić, voditelj Galerije Galženica
Tema: Najava koncerata i otvorenje izložbe “Lovepiece”

Gosti: Ines Bojanić, umjetnička ravnateljica Scene Gorica
Vesna Gjurković, voditeljica Kina Gorica i predavanja u POUVG
Tema: Nova predstava Scene Gorica, predavanja i kino projekcije

Gosti: Velimir Đaković, voditelj kazališne djelatnosti
Miljenko Muršić, voditelj izdavačke djelatnosti
Tema: Najava događanja u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica, najava predstava, najava promocije knjige

Gosti: Ana Galac, Mirjana Marković POUVG
Tema: radionice u Pučkom otvorenom učilištu, dječji list “Žir”

Gosti: Vesna Gjurković, Velimir Đaković
Tema: Najava predavanja i kino projekcija, najava dječjih predstava i predstava za odrasle

Gosti: Ines Bojanić, Lea Vene, Anita Pišković
Tema: najava predstave “OtpisaNE”, otvorenje izložbe „Showpiece“, filmska revija „Rendez Vous Au Cinema“

Gosti: Snježana Špehar i Siniša Belošević
Tema: Najava jesenskih Turopoljskih skitnji i najava VOX-a – prvog natjecanja u pjevanju i govorenju

Tema: Ljetopis Grada Velike Gorice, promocija knjige Gackalo Trackalo
Gost: Miljenko Muršić, voditelj izdavačke djelatnosti u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica

Tema: Najava predstava u dvorani Gorica, najava koncerata
Gosti: Velimir Đaković, voditelj kazališne djelatnosti i Snježana Špehar, voditeljica glazbene djelatnosti u Pučkom otvorenom učilištu

Gosti: Ana Galac – voditeljica odjela obrazovanja, Klaudio Štefančić – voditelj Galerije Galženica
Tema: tečajevi stranih jezika, upisi u radionice, najava otvorenja izložbe “Privremeni susreti”, najava koncerta tribute banda Nenormalni Balašević

Gosti: Mirjana Marković i Velimir Đaković
Tema: Program 41. Goričkih večeri – predstave, koncerti, izložbe…

Gost: Mirjana Marković
Tema: Najava predstavljanja časopisa Žir te najave ostalih događanja u Pučkom otvorenom učilištu

Gosti: Vesna Gjurković, voditeljica Kina Gorica i Klaudio Štefančić, voditelj Galerije Galženica
Tema: Filmska revija “Može i bez Hollywoda” te ostale kino-projekcije, najava otvorenja izložbe Kristijana Kožula “Forensic Perpetuality”

Gosti: Ivan Rak, voditelj Odjela za kulturu i Ana Galac, voditeljica Odjela za obrazovanje u Pučkom otvorenom učilištu
Tema: Novi EU projekt Pučkog učilišta, najava događanja na terasi Doma kulture Galženica, najave radionica, obrazovni program

Gosti: Barbara Grđan Odrčić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta i Tomislav Špoljar, umjetnički ravnatelj Velikogoričkog brass festivala
Tema: Program 11. Velikogoričkog brass festivala, novi projekti i programi u Pučkom učilištu, najava predstave “Kako život”, raspisan novi natječaj za književnu nagradu Albatros